NİĞDE / ÇİFTLİK - Divarlı Şehit Caner Erden İlkokulu

Divarlı Şehit Caner Erden İlkokulu

DİVARLI BELDESİ FATİH MAH. SAĞLIK OCAĞI 1. SK. NO: 9 ÇİFTLİK / NİĞDE
Vizyon
1. Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Herkes, (Öğretmen–Öğrenci Yönetici – Veliler) insan yaşamının sürekli bir öğrenme – yenilenme ve gelişme süreci içinde geçtiğini bilsin. 2. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Bizlere inansın, destek olsun. 3. Okulumuzda, hem öğretmenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. 4. Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasınlar ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. 5. Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. 6. Okul ortamında ve her yerde, herkes “kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmama” ilkesine uysun. 7. Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanan, kullandığı bilgilerle yeni bilgiler üreten öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olsun ve bunu çevrelerine yaysın.
Misyon
1. Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak için varız. 2. Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak için varız. 3. Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek için varız. 4. Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetiştirmek için varız. 5. Okulumuzun eğitim çalışanlarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan, kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek için varız. 6. Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak için varız. 7. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi-yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.
Öğretim Şekli :Normal eğitim
Kaloriferli
Ulaşım
Öğretmenlerin bir kısmı kendi arabaları ile gidip gelmekte olup İlçe arabaları yarım saattte bir il ve ilçe merkezine gitmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İL Merkezine Dağ Yolundan 35 Km Uzun yoldan ise 65 Km dir.İlçe merkezine ise 6 km dir.